thumbnail

Vandring

by admin
Categories: Camping
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

vila efter vandring

Om man behöver koppla bort omvärlden en stund så är en promenad ett fantastiskt sätt att göra detta. Sätt på musik i din portabla musikspelare eller smartphone, koppla i ett par hörlurar och ge dig ut på en promenad, om möjligt gärna i skogen. Då kan du gå av dig all stress från vardagen och får samtidigt frisk luft och kroppen får motion.

Att sova i vildmarken – camping

Om vandring är något för dig, kan du ta det ett steg längre. Varför inte åka till en camping där du får njuta av naturen och vandra i vackra skogar, eller gå slingriga stigar upp för berg för att se fantastiska utsikter?

Vi har i en tidigare artikel gett tips om camping i den svenska naturen. Det finns många fina vandringsleder runt om i Sverige, och mycket fin natur att uppleva. Din kropp kommer tacka dig för att den får jobba och samtidigt njuta av ren luft, dessutom är detta en bra avkoppling från arbete i staden då du får koppla bort din vardag och fokusera på fysiska utmaningar istället för psykiska.

Utmana dig själv

Om man vill ta sig an en riktig utmaning kan man ta sig till norra sverige för att bestiga Kebnekaise. Det finns olika vandringsleder att följa och du får verkligen vara ett med naturen. Det är en vandring att minnas för resten av livet. Du kan läsa mer om allt kring Kebnekaise här.

Vill du börja lite mer anspråkslöst än med Sveriges högsta berg, så finns underbara vandringsleder kring Höga kusten. Höga kusten är ett vackert område med olika typer av miljöupplevelser. Det finns både berg och skärgård, mysiga vandrarhem, klart vatten och fin natur.

Att semestra och vandra i Sverige kan få dig att uppskatta den vackra Svenska naturen mer än tidigare. Det är vanligt att man flyger söderut på semester, och glömmer det vackra som gömmer sig bara en kort resväg bort. Njut av det som finns runt hörnet.