thumbnail

Träning som fritidsaktivitet

by admin
Categories: Träning
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Styrketräning

Idag är det mer trendigt än någonsin att träna. Vart man än läser, på internet, i tidningar eller på löpsedlar så finns det alltid en eller ett par rubriker om träning. Vi svenskar tränar som aldrig förr och många har träningen som den allra främsta fritidssysselsättningen. Träning har för många blivit en livsstil att förknippas med, ett sätt att visa sig själv.

I och med att träning blivit så populärt finns det idag många som bloggar och skriver om träning. Detta är perfekt för den träningsintresserade då det finns mycket tips och övningar att hitta från andra personer med samma intresse. En av dessa bloggar är trendotraning.se, en av Sveriges största bloggar inom detta segment. Där finns många bra tips och råd att ta del av, allt från konkreta träningstips till god kost.

Styrketräning

Just klassisk styrketräning är en träningsform som funnits med länge, som många använder sig av och som ger bra resultat för både hälsan och utseendet. I en artikel på aktivtraning.se går det att läsa att vår kropp redan från 25 till 30-års åldern börjar minska i muskelmassa och att det därför är viktigt att styrketräna för att undvika denna förlust. Genom att aktivt styrketräna, vare sig det är hemma eller på gymmet byggs denna förlust upp och du kan som 50-åring ha samma goda fysik som en person i 30-års åldern. Vidare i artikeln står det att styrketräningen även hjälper till att stärka skelettet då du bli äldre vilket bidrar till mindre risk för benbrott och benskörhet.

Träna hemma

Är du personen som gillar att träna hemma är styrketräning en bra träningsform. Genom att ta del av tips och träningsprogram som finns online kan du enkelt göra dessa övningar hemma och det är inte många redskap som behövs. Går du i tankarna på att köpa hem utrustning för att komma igång med styrketräning är gymkompaniet.se en bra sida att besöka. De har ett av de största lagren av träningsredskap inom Sverige och har även på deras sida en blogg med bra träningstips till olika redskap. Här kan du få hjälp av kompetent personal att hitta just de redskapen du behöver för din träning.

Träna på gym

Vill du istället satsa och börja träna på ett gym är det inte heller fel. Ett tips är att ta hjälp av en personlig tränare den första tiden för att få hjälp att välja passande övningar som tränar hela kroppen och få hjälp med att utföra övningarna rätt. När du sedan blivit lite varmare i kläderna och känner dig mer hemma finns det otaliga övningar och redskap du kan variera mellan för att få en så komplett och bra träning som möjligt. Så här efter jul och nyår brukar många gym ha bra introduktionspriser så kolla runt på gymmen i din stad för att se vilket utbud och vilka priser som finns.