thumbnail

Sport- och äventyrsresa

by admin
Categories: Fritid, Resa, Sport, Tips
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Vill man vara lite fysiskt aktiv på sin semester och inte bara ligga på stranden och steka är ett bra alternativ att göra någon form av sport- eller äventyrsresa och därför kommer här några tips på spännande sådana.

Skidresa

En klassisk sportresa är givetvis skidresan, som erbjuder många olika spännande alternativ. I svenska fjällen hittar man orter som Åre, Sälen och Vemdalen som alla bjuder på bra och varierande skidåkning. Den som söker lite mer utmaning bör dock bege sig ner till Alperna där det finns otaliga skidorter med skidåkning i absoluta toppklass.

Klättringsresa

Att klättra i eller bestiga berg är något som blir allt mer populärt hos allt fler. Förutom att det så klart är en utmaning i sig innebär också bergsbestigning fantastiska naturupplevelser av alla dess slag. Dessutom är alternativen många vad gäller bergsbestigning och bergsklättring eller vad sägs om Mont Blanc i Frankrike, Elbrus i Kaukasus eller varför inte Afrikas tak, Kilimanjaro.

Surfresa

Surfing är precis som bergsbestigning något som blir allt populärare. Här finns många härliga alternativ och resmål, som till exempel Biarritz på den franska Atlantkusten, Costa Rica, Sydafrika också givetvis Hawaii.