thumbnail

Skaffa en hobby med en vän

by admin
Categories: Fritid, Sport, Tips
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Majoriteten av oss har en egen hobby, något vi tycker är roligt att göra på fritiden när vi får lite tid över från våra vardagssysslor och måsten. En del stickar, andra spelar dataspel, några gillar att fiska och många tränar eller idrottar. Du kan förgylla och göra en hobby ännu roligare om du gör den tillsammans med en vän. Det är också en möjlighet för att spendera mer tid tillsammans än en fika på stan och gå på puben då och då. Med en gemensam hobby som både gillar kommer ni att träffas oftare och få mer nöje av er fritidssyssla. Här nedan har vi listat några populära alternativ att göra tillsammans i vänners goda lag. Kanske några av dessa kan vara er nästa favoritsyssla?

Hockeyfans

Om ni båda gillar hockey är det hög tid att köpa ett säsongskort till ert favoritlag. Bor ni i samma stad hejar ni nog på samma lag också. Säsongskortet köper ni enklast online och skriver ut hemifrån. Ni har sedan tillgång till alla matcher och har stående datum då ni ska träffas, umgås och göra det ni gillar mest: titta på en spännande hockeymatch. På plats kan du också inta en god måltid innan matchen börjar och i pauserna kan ni skåla med en öl och får chansen att berätta vad som hänt sedan sist.

Paddla kajak

Vill ni göra något mer aktivt kan ni skaffa två begagnade kajaker och lära er att paddla. Sverige är perfekt för paddling tack vare sina många sjöar. Ni får lite träning i avslappnad stämning mitt i naturen. Att paddla ute på vattnet är också säkrare om ni är två. På en fredag eftermiddag kan ni hyra en kajak eller kanot över helgen och ge er ut på ett campingäventyr. För er som inte är vana vandrare eller friluftsmänniskor har ni chansen att uppleva naturen i ert eget närområde.

Studiecirkel

Är ni kunskapshungriga kan ni läsa en kurs eller lära er ett instrument tillsammans. Via studiecirklar och Medborgarskolan kan ni billigt eller rent av gratis lära er ett nytt språk eller hur man spelar gitarr. Slutet av kursen ska så klart belönas med en språkresa eller inköp av ett nytt instrument så ni kan fortsätta utvecklas tillsammans. Saknar ni fler som gillar samma sak som er kan ni istället starta er egen studiecirkel. Det finns resurser och bidrag att få så ni kan hyra lokal och köpa in material. Ni lägger sedan upp en studieplan och skapar en styrelse som hanterar ekonomin och ansökningarna.