thumbnail

Lär dig sticka

by admin
Categories: Fritid, Tips
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Att sticka kan vara allt från en rolig hobby till ett enkelt tidsfördriv, och kan dessutom betyda att du får plagg att ha på dig eller andra praktiska saker till hemmet. Som många andra hobbys finns det en hel del att lära sig och du kan behöva lägga ned åtskilliga timmar innan du blir riktigt bra på stickning. Men det är också ganska nybörjarvänligt och du kan göra en hel del med ganska få medel.

Allt börjar med ett par stickor, lite garn och ett enkelt mönster att sticka. Stickor kommer i huvudsakligen tre olika varianter: raka stickor, strumpstickor och rundstickor. Vilka stickor du bör använda beror på vad du tänkt sticka. Det kan därför vara en bra idé att kolla om mönstret har någon rekommendation.

När det kommer till garn finns det också alternativ. Garn av bomull kan vara ett bra nybörjarval då det inte bara är mjukt och slitstarkt, utan även enkelt att arbeta med. Som du bekantar dig mer och mer med stickning kan du dock även testa andra garn och se hur de känns.

Slutligen kommer vi till mönstret och här finns det en mängd olika saker att prova på allt eftersom. Men som nybörjare är det bäst att hålla sig till enkla saker som en halsduk eller en liten babyfilt. När du börjar känna dig bekväm med stickningen kan du prova på andra, lite mer avancerade mönster.