thumbnail

Intresset för att fotografera

by admin
Categories: Fritid, Teknik, Tips
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Det kan vara så att intresset för att fotografer börjar hos den som använder sin mobiltelefon mycket till fotografering. Det är ett smidigt sätt att dokumentera det som händer runt omkring en. Nu finns det ju begränsningar med just mobilfoton som gör att man kan inte göra så mycket mer än dokumentera.

Mobilerna börjar bli bättre och bättre när det kommer till att ta bilder. Men de är långt ifrån vad en riktig digital systemkamera kan göra. Den kan dock vara en inkörsport till fotograferande och ett bra sätt att lära sig hur man ska göra för att ta riktigt bra bilder. Det som följer med intresset att fotografera är att redigera sina bilder i efterhand. En bra bild går alltid att göras bättre med hjälp av något redigeringsprogram.

En usel bild är dock svårare att rädda och hamnar oftast i papperskorgen på datorn. Man lär sig mycket genom att hålla på och experimentera. Både vad gäller att fotografera men också att redigera bilder. Det finns också kurser att gå både vad gäller fotografering och digital redigering för den som önskar förkovra sig mer inom området. Det trevliga med foto är att man kan alltid lära sig mer om ämnet.