thumbnail

Intresse för jakt

by admin
Categories: Fritid, Jakt
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

hunting_forest_outdoors

Hösten är här och snart börjar älgjägarna att ladda sina bössor för att ge sig ut i skogen får att få jaga sina tilldelade djur. Om du har ett intresse för jakt, kolla upp med något jaktlag om du till en början kan få följa med ut på jakt. Det kan vara intressant att se hur det verkligen går till och du kanske efter detta bestämmer dig för om du ska ta jägarexamen eller inte.

För att ta jägarexamen finns det många vägar att gå, bästa är att kolla upp via Jägarförbundet vad som gäller. Finns jaktsällskap i din bekantskapskrets så kan dessa hjälpa dig på vägen mot din jägarexamen. Oftast så finns det jägare i familjen för de som brukar börja vilja jaga. Har du ett intresse för jakt så kommer du förr eller senare att få börja jaga, oavsett din ålder. Det finns ingen åldersgräns på att avlägga jägarexamen.

Har du tagit din jägarexamen och fått din jaktlicens så finns det ett antal lagar och regler som gäller för dig som jägare, detta tas upp under din utbildning för att få jägarexamen, det är väldigt viktigt att dessa lagar och regler följs så man inte tappar sin jaktlicens. En av dessa lagar är hur du förvara dina vapen, du hittar vapenskåp hos välsorterade jaktbutiker som är godkända av Polismyndigheten att förvara vapen i. Det är alltså frågan om hur du förvara ditt vapen då det inte används och hur du transporterar ditt vapen.