thumbnail

Härliga fritidsmål i Norrland

by admin
Categories: Resa, Tips
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Örnsköldsvik

Norrland är på många sätt den absolut härligaste delen av landet och här finns också en hel del härligt att syssla med, såväl sommar som vinter.

Skidåkning

Vintertid finns det givetvis en fritidsaktivitet som är överlägsen alla andra, nämligen skidåkning och det vare sig det rör sig om utförsåkning eller längdåkning. I hela Norrland finns det många härliga skidanläggningar samt hundratals mil längdspår.

Med orter som Lofsdalen, Funäsdalen, Tärnaby, Riksgränsen och givetvis Åre är möjligheterna goda till utförsåkning av högsta klass. På många skidorter finns också en hel del längdspår om man både känner för att kasta sig utför branta och köra hårda pass i spåret.

Sommarsysslor i Norrland

Även på sommaren är Norrland underbart härligt och faktum är att det går att hitta en hel del spännande friluftsaktiviteter på en hel del skidorter också under den här årstiden.

Några exempel är bland annat mountainbikeåkning, klättring, fiske eller vandring bland vidsträckta fjäll. Ett par andra alternativ i fjällvärlden under sommaren kan också vara till exempel skärmflygning eller olika former av vattensport som exempelvis kanotpaddling.

Städer i Norrland

De norrländska städerna bjuder även dessa på en rad olika spännande fritidsaktiviteter oavsett om man befinner sig i Gävle i söder eller i Kiruna i norr.
I många av de norrländska städerna finns härliga badmöjligheter. Mest känt är kanske Piteå med Pite havsbad som varje år lockar tusentals besökare. Det är inte för inte som denna del av den norrländska kusten är känd som Norrlands riviera.

Örnsköldsvik i hjärtat av Höga kusten är en annan norrländsk stad som kan vara väl värd ett besök om man har vägarna förbi. Staden har en mysig stadskärna med många härliga omgivningar, bland annat i form av en fantastisk skärgård.