thumbnail

Gör ett besök i Höga Kusten

by admin
Categories: Fritid, Resa, Tips
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Oberoende var ni bor i landet och om ni aldrig varit till Västernorrland så är det dags att ni gör ett besök i Höga Kusten. Gör som så många andra numer gör åk för att titta på den del i landet där landhöjningen är som högst, därav namnet Höga Kusten. Havet möter höga berg i makalös kombination. Från Örnsköldsvik i norr till Härnösand i söder sträcker sig denna höga kust.

Örnsköldsvik

Här har vi staden med mest hockeyspelare i NHL än någon annan stad, mycket präglar staden men hockeyn är nog det som man märker mest av. Åker man upp sommartid så är det inte ovanligt att man kan se någon av de duktiga personerna på stadens gator. Väljer man att äta lunch på Fjällräven Arena så kan chanserna öka avsevärt. Förutom detta så finns det mycket att se och uppleva i Örnsköldsvik, ta en tur upp på Varvsberget med utsikt över hela staden. Åk bår ut till Ulvön och upplev surströmmingens hemvist, prova att smaka om det inte gjorts tidigare.

Härnösand

Härnösand är residensstaden för Västernorrland och även Svenska Kyrkan har sin domkyrka här. Även försvaret har varit strategiskt placerad i staden, år 2000 så blev Norrlandskustens Marinkommando den sista militära institutionen i Härnösand. Hemsö Fästning som tidigare varit en strategisk punkt för den militära verksamheten har idag öppet för allmänheten och man kan se hur det var under kalla krigets dagar i Sverige och i Hemsö Fästning. Annars så finns det ett populärt bilmuseum i staden och även domkyrkan kan vara värt ett besök.