thumbnail

Fritidsridning

by admin
Categories: Fritid, Tips
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

2123820-rear-view-of-young-woman-riding-horse-in-rural-setting

Ridning är en väldigt stor sysselsättning i Sverige, det är faktiskt den största sporten bland ungdomar efter fotboll, vilket bara i sig säger väldigt mycket. Ridning som en fritidssysselsättning kan passa väldigt många, här kommer en del tips på hur man kommer igång.

Ett steg är att söka sig till en ridskola, Svenska Ridsportförbundet har bra information om detta på sin hemsida. Oavsett ålder kan man börja med ridning, de flesta ridskolor har grupper för alla olika nivåer och åldrar. Man kan börja med ridning inte bara som fritidsnöje, det är även möjligt att göra detta för att ta sig in i tävling, eller till och med som motion. Ridning är dessutom den största handikappidrotten vi har i Sverige, det finns över 4 000 aktiva ryttare som har någon form av funktionsnedsättning.

På Svenska Ridsportförbundets hemsida kan man även hitta den närmaste ridklubben i sitt distrikt, sedan är det bara ta kontakt med dem och höra efter om vilka möjligheter de kan erbjuda vad gäller att lära sig rida. Dock så är det inte alla ridklubbar som faktiskt bedriver ridskola.

I ridskolan kommer man att få lära sig grundläggande saker om hästen, hur man ska ta hand om den under ritten och naturligtvis även saker man bör undvika i närheten av hästar, de är trots allt väldigt stora och kraftiga djur som lätt kan skada människor bara på grund av deras storlek och vikt.

Man kan även få lära sig att ta del av ryktningen och utfodringen av hästar, detta är ett väldigt bra sätt att lära sig mer om både hästar och hur stallverksamheten går till.

Vill man lära sig mer om hästar på egen hand finns det en hel del information att ta del av på nätet, det är bara att söka på vad det än är man vill veta mer om.