thumbnail

Cykelsemester

by admin
Categories: Resa, Tips
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Young men riding a bike

Att cykla på semestern är ett ypperligt sätt att se mer av platsen du befinner dig på. Du kan cykelsemestra både i Sverige och utomlands, då det oftast finns fina vägar att cykla på.

Cykelfrämjandet hittar du många bra tips på platser som är väl värda att ha cykelsemester på. Fördelen med cykel är att du kan antingen endast cykla mellan de platser du vill se, eller så kombinerar du cykel och bil och cyklar på de platser ni vill utforska i lugnare takt Varför inte ta båten över till vackra Gotland, med egen cykel eller hyra på plats? Cykla från Visby och norr mot Fårö eller ner till Hoburgsgubben i söder. Gotland är en ö som lämpar sig väl för en cykelsemester. Andra öar i Sverige som är bra att cykla på är Visingsö och Öland. Cykelturismen växer starkt inom Sverige och en webbtjänst som samlar, lyfter fram och marknadsför detta är Sweden by Bike så kika in hos dem för att inspireras ytterligare.

Inför semestern, investera i en cykel som är bekväm att trampa många mil med om du inte vill hyra. Köp gärna till hjälm, belysning och annat som kan vara bra att ha, antingen i ett exemplar eller i extra upplagor. En cykelvagn är bra att ha om du enbart tänkt cykla, då den gör det enklare att transportera dina saker Om du bara tänkt cykla korta sträckor är kanske ett par cykelväskor att rekommendera istället. Tänk också på vilka kläder du ska cykla i. Du behöver inte köpa en helt ny cykeloutfit men cykelturen blir mycket trevligare om du inte har byxor med sömmar på olämpliga ställen och orsakar skavsår och tänk på att skorna är lika viktiga på en cykel som när du promenerar. Det kan också vara skönt med ett par cykelhandskar för att undvika nötning.

Att cykelsemestra med tält eller att cykla från vandrarhem till vandrarhem är båda goda alternativ. Lägg upp en egen rutt och besöksmål som du vill se. Sedan är det bara att packa och ta cykeln med på äventyr. Ett tips kan vara att cykla längst Göta Kanal, tänk vilket avkopplande och fantastiskt sätt att uppleva Göra Kanal. Om du kollar in Sjötorps Upplevelsecenter så hittar du flera olika paket som de erbjuder, från endagscykling till 4 dagars cykling med övernattningar efter Göta Kanal mellan Vänern och Vättern. Vissa cykelturer innehåller även båtturer efter kanalen som gör det extra spännande. Det går att hitta en hel del cykelkartor på nätet men du kan även kontakta turistbyrån i den staden/området ni tänkt cykla i för att höra dig för om eventuella cykelkartor.

Passa på att planera inför nästa semester om inte en cykelsemester vore något för er familj, eller om ni är ett kompisgäng. Gör något annorlunda på semestern och ta en cykelsemester. Det finns cykelturer för alla svårighetsgrader och går att göra gammal som ung.