thumbnail

Camping

by admin
Categories: Camping
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

I Sverige har vi en fantastiskt härlig natur som vi alla inte alltid tar tillvara på, på det sätt som vi faktiskt kan göra. Det är sällan den genomsnittlige svensken tar sig ifrån vardagsrutinen och rör sig utanför sin egen stad och när man väl tar semester sker det ofta till något annat land långt söderut. Utomlands är det en annan kultur och det kan vara spännande att se andra typer av natur, men för att ha trevligt och koppla av räcker det i många fall att röra sig inom Sveriges gränser och upptäcka vilken makalös natur som omger oss här hemma.

Sveriges, enligt många, vackraste område finner man norr om Stockholm vid kusten. Höga Kusten-bron är en härlig sevärdhet som är makalös att köra över och hela detta Ångermanländska område är mycket fint. Även lite längre norrut, omkring Husum är det väldigt populärt att campa. Dels på grund av dess magnifika natur, klara sjöar och utsikt, men också på grund av de fina campingarna som finns i området.

Har man vägarna förbi Husum av någon anledning på sin campingsemester bör man verkligen göra ett stopp på Mosjöns Camping och Stugby. Det har allting man som campare behöver, inklusive gratis wifi och dessutom mycket vacker natur. Det finns även goda fiskemöjligheter i den intilliggande sjön.

Det går att campa i hela Sverige och campingplatser finns numera med jämna mellanrum längs de flesta stora vägar från norr till söder. De flesta platser i Sverige har något spännande att erbjuda men det går inte att komma ifrån att vissa vägar är roligare att köra på och mer visuellt sköna än andra. En mycket populär väg bland campare är som nämnt kuststräckan mellan Umeå och Gävle där man på många ställen bländas av en fantastisk utsikt.